O nas

Londonska šola za odnose z javnostmi (LSPR) je eden večjih svetovnih ponudnikov izobraževalnih programov za odnose z javnostmi, komuniciranje, javne zadeve in družbeno odgovornost podjetij. Njen namen je podajanje teoretičnih, predvsem pa praktičnih znanj tistim, ki so šele na začetku svoje kariere, kot tudi izkušenim in vodilnim kadrom.

LSPR v Sloveniji

Po uspešni uvedbi šole v Veliki Britaniji leta 1992, je Londonska šola za odnose z javnostmi postopoma osvajala tudi druge države in v kratkem času postala mednarodna strokovno-izobraževalna institucija pod imenom PR Education Worldwide. Londonsko šolo za odnose z javnostmi je od leta 1999 v Sloveniji uspešno zaključilo več kot 20 generacij.

LSPR v svetu

London School of Public Relations je del medijske skupine David Game, ki ponuja izobraževanje na področju medijev, založništva, novinarstva, fotografije in informacijske tehnologije.

V izobraževalno mrežo so poleg Velike Britanije vključene, Češka, Hrvaška, Indija, Kitajska, Latvija, Litva, Makedonija, Malezija, Poljska, Rusija, Singapur, Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora,  Tajska, Turčija in ZDA. V večini držav LSPR sodeluje s članicami ICCO (International Communication Consultancy Organization). Program LSPR priznava Mednarodno združenje trenerjev na področju odnosov z javnostmi - International Association of Professional PR Trainers (IAPPRT).

“Na LSPR sem vezana z dveh različnih zornih kotov, kot slušateljica in kasneje predavateljica. In v obeh zornih kotih je ta šola v meni pustila svetlo sled. Bila so predavanja, bila so vprašanja, bila je zvedavost, bil je tudi smeh in iskrivost. Zelo koristno za vsakega, ki želi pobliže spoznati komunikacijo z javnostmi.”

Ksenija Benedetti
šefinja Protokola Republike Slovenije

»Z veseljem sem sprejela povabilo k predavanju o internem komuniciranju na LSPR. Srečala sem se s slušatelji iz različnih organizacij, z različnimi izkušnjami, večini pa je bilo skupno to, da so bili radovedni in pripravljeni deliti tudi svoje izkušnje z ostalimi. Organizatorji izobraževanja so bili zelo kooperativni, tako da mi bo ta dogodek v celoti ostal v prijetnem spominu.«

mag. Jana Lah Lutovac
pomočnica rektorja za organizacijo in komuniciranje na Univerzi v Ljubljani (predavateljica LSPR 2011)

Piarovska Londonska šola in Šola retorike Z&Z hodita več kakor poldrugo desetletje z “besedo v besedi”, saj je srž javno govorniškega poklica – “glasno govoriti in nastopati v javnosti”. Izmenjavati sok izkušenj z osebami, katerih izjave gredo nemudoma v zgodovino je vselej najslajše, saj se vloge predavateljev in poslušalcev izmenjavajo iz trenutka v trenutek.

Akademski žar pri tako uka žejnem odličnem občinstvu niti za hip ne pojenja, najboljši od vsega pa je pretanjen občutek za humor, ki napolni ozračje z antičnim duhom.

Ko ne bom več učitelj v pustolovščinah LSPR, se bom v LSPR vpisal kot učenec.

Dr. Zdravko Zupančič
Šola retorike Z&Z