Divna Brkič Hendrickx

Merjenje učinkovitosti odnosov z javnostmi

IZOBRAZBA:
PROGRAM: LSPR
SLEDITE:

Direktorica podjetja Kliping in članica uprave družbe NEWTON Media Group

Divna je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in nato zaključila mini MBA program na šoli Management Centre Europe (MCE) v Bruslju. Svojo kariero je začela v graditi na Pristopu. Leta 2005 je prevzela vajeti v podjetju Kliping, ki ga uspešno vodi še danes. S sodelavci v Klipingu se posveča razvoju analitičnih orodij in metrik, ki komunikatorjem lahko omogočijo boljše načrtovanje in izvajanje komunikacijskih projektov ter spremljanje in dokazovanje učinkov svojega dela.

Leta 2009 je bila imenovana za predsednico uprave MCA Grupe, ki je vodilno podjetje v jadranski regiji na področju spremljanja in analize medijev. Družba je osvojila srebrno nagrado na svetovnem tekmovanju merjenja in vrednotenja medijskih objav, ki jo podeljuje Mednarodno združenje za komunikacijsko merjenje in vrednotenje AMEC, kljub temu pa je največji uspeh družbe to, da so njene agencije postale samostojne v vseh državah nekdanje Jugoslavije. MCA Grupa je v letu 2014 dobila novega lastnika, to je NEWTON Media Group, vodilna agencija v analizi medijev v srednji in vzhodni Evropi, Divna pa je ob tem postala članica uprave NEWTON Media Group. Divna je tudi članica različnih strokovnih organizacij: Združenja Manager Slovenije, častnega razsodišča pri Združenju Manager, združenja PRSS in DMS, ter največjega svetovnega združenja za analizo in spremljanje medijev – FIBEP.

Njeno poslanstvo ostaja nenehna širitev obzorij in osebna rast. Ena izmed njenih največjih ambicij je, da bi lahko s svojimi izkušnjami in strokovnim znanjem pustila pečat tudi v športnem managamentu, predvsem kot podpora športnicam.